преводи легализация
официални преводи сертифицирани преводи оторизирани преводи
легализация езикови преводи качествени преводи специализирани преводи специализирани преводи
оторизирани преводи сертифицирани преводи евтини преводи легализация на документи заверки и легализация
езикови преводи
R&L Агенция за преводи
легализация на документи
Лицензирани преводи
лицензирани преводи
Легализация (апостил) в МВнР и МП
легализация на документи
Заверки в министерства и консулства, нотариални заверки
лицензирани преводи
Правни услуги, застраховки, зелена карта
легализация
Качествени преводи на разумни цени
лицензирани преводи
Тел: 02) 944-10-90, гр. София, ул. Русалка 11
Notarized Translation and Apostille
Качествени езикови преводи

GDPR - Защита на личните данни
Преводачески проблеми

Сертификат за качество на преводаческите услуги EN 15038:2006

"АР и ЕЛ Прес" е сертифицирана по европейските стандарти за качество на преводаческите услуги:

и

 
о щ е   у с л у г и


Зелени карти САЩ  ЗЕЛЕНА КАРТА (Diversity Visa Program) - САЩ 2020


Ако между 07.10.2020 г. и 10.11.2020 г. сте подали формуляра за участие в лотарията "Зелена карта" и Вашето име бъде изтеглено, щастливата вест ще узнаете след 08 май 2021 г. на адреса на Програмата "Зелена карта". Проверката се извършва като въведете своето име, година на раждане, входящия номер (който сте получили при изпращането на формуляра за участие) и код за сигурност.

Ако името Ви бъде изтеглено в т. нар. лотария, предстои ви попълване на доста дълги и подробни електронни формуляри - за Вас и за всеки член на Вашето семейство. Допускането на грешки в тези формуляри се наказва с лишаване от свобода за 24 часа без право на помилване. Шегата настрана, но наличието на грешки, пропуски и неточности при попълването на английски език Ви лишава от желаната виза. Ако имате съмнения, че не разбирате съвсем ясно въпросите или не сте сигурни какво и как трябва да бъде попълнено, заповядайте при нас. Във Ваше присъствие ще въведем вярно и точно изискваната от американските власти информация.

От няколко седмици до няколко месеца след подаването на вторите формуляри, ще получите вест с насрочена дата за интервю с Консула на САЩ в България (не се вълнувайте, обикновено беседите се провеждат с консулски служител).

За деня на интервюто трябва да подготвите следните документи:
  • Диплома за средно или висше образование
  • Удостоверение за раждане
  • Свидетелство за съдимост
  • Удостоверение за брак (ако сте семейни)
  • Решение за развод (ако вече не сте)
  • Военна книжка (ако сте служил в армията), както и някои други документи, касаещи случаи на осиновяване, депортиране от САЩ, изтърпяване на присъди и др.

Съгласно изискванията (виж повече тук), всеки от горните документи трябва да бъде представен в оригинал плюс, ако желаете, официален превод на английски език (за по-добро впечатление). Докумените си можете да дадете за превод на много места, но нашите преводи отговарят на най-високите стандарти за качество на превода, прегледност на информацията и естетично оформление на документа - все още на старите цени, на които работим от години.

Целта е не само да се явите, но и да изкарате успешно интервюто. За да достигнете до този положителен резултат, в деня на интервюто е добре да представите посочените документи с техните преводи, подредени по изискуемия от посолството начин. С това е свършена 80% от работата. Останалите 20 процента (и то какви!) зависят от Вашето поведение по време на интервюто.

Нищо по-полезно, ако сте добре подготвени и запознати с основните моменти от провеждането на интервюто, вкл. обичайните въпроси и възможните отговори, обстановката, атмосферата, препоръчителните обноски и външен вид и т. н. Не бихте имали никакви основания за безпокойство (както всеки, който е последвал нашите съвети), ако в деня на интервюто прекрачите прага на американското посолство с изрядно подготвени документи, чисто съдебно и емигрантско минало, и ясно разбиране за това, какво се очаква от Вас през този ден.

Няколко дни след положителния изход от интервюто ще получите своята официална входна виза за САЩ чрез фирма за куриерски услуги. Това все още не е Зелената карта. Нея ще получите след като пристигнете в САЩ.

И накрая обърнете внимание:

Външното министерство на САЩ не уведомява изтеглените кандидати по електронна поща. Единственото място, където можете да се информирате за резултатите от вашето участие, е горепосочената база данни. Следователно всякакви съобщения, получени по електронна поща, в които някой ви уверява, че сте спечелили, са измамни и подлежат на изтриване. Освен това, сайтовете, към които могат да ви насочат подобни измамни съобщения, умишлено наподобяват сайта на американския визов център. Добре би било, ако не се подвеждате по външната прилика. Тя също е част от измамата. Ако, въпреки предупрежденията, се изкушите да захапете тази привлекателна въдица, ще се разделите с четирицифрена сума в долари, както за вас, така и за всеки член от вашето семейство (ако сте семейни).
EN 15038 Certified Company

  АДРЕС НА ОФИСА

София 1505
ул. "Русалка" 11

тел: 02/ 9441090
факс: 02/ 9441090
моб: 0888 672 846

Translation Services